Casio G-Shock MR-G ще се предлага и извън Япония

G-Shock MR-GCasio нарича своя нов модел Casio G-Shock MR- G1000 върхов и в много отношения той е такъв. В него са комбинирани почти всички актуални  технологии в часовникарската индустрия. MRG-G1000 e великолепен продукт в колекцията  G-Shock и се отличава сред по-елегантните модели на компанията. Освен това Casio започна да предлага повече от своите ефектни модели извън Япония и да ги прави достъпни за клиентите по света. Ето че и G-Shock MRG-G1000 има  с какво да привлече интереса и на най-скептично настроените любители на модерните часовници. MR-G колекцията и пресъздава разбиранията на компанията Casio за първокласни продукти. Идеята започва с желанието на японците да произведат изцяло метален G-Shock. Съвсем наскоро, Casio пусна метални модели от MT-G колекцията. Главна цел на създателите на G-Shock е да направят часовник, който е изключително издръжлив на удар и същевременно да се предпазва механизма – нещо, което дава отражение на дизайна на часовниците на марката от 80-те години до днес.

MR-G и MT-G е достъпен за японските клиенти от известно време, но моделите  MT-G and MR-G вече са изцяло обновени и с предлагат и в други региони по света. Това решение е част от тенденцията по-големи японски компании като Seiko  и  Citizen  да предлагат първокласни часовници, които да  могат да се купуват и от определени клиенти извън Япония. Casio  също се присъединява към тях.

Заедно с представената  през тази година колекция MT-G на G-Shock, Casio показа GPW1000 Gravitymaster колекцията, в която има хибриден модел с GPS  и сверяващ се с радио сигнал. MRG-G1000 също разполага с тези екстри. GPW1000 е голям и впечатляващ G-Shock, който съчетава много технологии в едно. Разполага и със соларна технология.

Casio MR-G MRG-G1000 е с диаметър на корпуса от 49.8 мм и е значително по-малък от GPW1000, чийто диаметър на корпуса е 55 мм.  Компанията Casio е популярна по целия свят със своите часовници, сверявани с радио сигнали. Те могат да получават сигнали от шест атомни часовника, разположени в различни точки по света, за да актуализират часа и да са винаги точни. Не навсякъде по света обаче могат да се получават тези радио сигнали. Именно тук се намесва GPS технологията, която се настройва според местоположението и предоставя точност с до секунда. Модели на  Seiko  и  Citizen  вече имат часовници с GPS, но определено новите модели на Casio  също не им отстъпват по актуалност.

GPS системата работи както с ръчни, така и с автоматични настройки и дори изчислява относителна дължина чрез малък индикатор на циферблата. По принцип сме свикнали да виждаме съвкупност от тези екстри при дигитални часовници, но Casio  могат да я предложат и при аналоговите. Според екипа на марката има търсене на такива продукти на пазара.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Casio G-Shock MR-G ще се предлага и извън Япония, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*