Casio Pathfinder PRW-5000-1ER

PRW-5000-1ERКогато телефонът ви има вграден GPS това обезсмисля използването на компас в наши дни. Но когато батерията падне или изпуснете мобилното си устройство във вода навигационната система може да спре да работи. Моделите от серията Pathfinder на Casio  са изключително популярни и снабдени с редица иновативни технологии. Това са часовници, разполагащи с алтиметър, барометър и компас. Има много дигитални модели с компаси, но не са много аналоговите с подобни екстри. Casio Pathfinder PRW-5000-1ER  е сред атрактивните аналогови часовници, които могат да Ви упътят в желаната посока. 

При него стрелката за секундите функционира като игла на компаса, индикатор за барометричното налягане и алтиметър. Той има и LCD  дисплей, в чиято дясна част се изобразява информация за промените в налягането и височината.  Важно е да се отбележи, че компасът спира да работи, когато е включено LED  осветлението, така че не може да се използва в тъмна среда.  Алтиметърът и барометърът функционират по подобен начин. Техните стойности се изобразяват в оранжевата част на циферблата.

Може да се настроят две скали за алтиметъра и барометъра, което е особено подходящо за любители на плаването и за рибари, тъй като промените се виждат бързо. Почитателите на колоезденето също могат да се възползват от тези екстри на часовника, докато карат колелото си и същевременно следят информацията за промените във височината. Чрез натискане на бутона Adjust (настройки) в Time mode можете  да преминете от изобразяване на деня от седмицата към барометрична графика на LCD дисплея.

Видимост на информацията на дисплея в тъмна среда се осигурява от синьо-бялото LED осветление, разположено на 6 часа. Циферблатът се осветява доста добре. Същевременно моделът разполага и с технология за зареждане от слънчевата светлина, което отстранява всякакви тревоги, свързани с изразходването на батерията. На практика това е задължителна екстра за феновете на изкачването на планини, а и  дава  нужната сигурност при предприемане на подобни приключения. 

Дизайнът на корпуса, задната му част и каишката са типичните за моделите на Casio – семпли, функционални и комфортни за носене. Корпусът е изработен от неръждаема стомана и върху него се забелязват четири винта, които допълват по-масивната му визия. Използваният при изработката му материал го прави здрав и подсигурява дълготрайната му употреба. Каишката е полимерна, което премахва безпокойствата, свързани с евентуални повреди при намокрянето й.

Сред най-големите преимущества на моделите от серията Pathfinder е фактът, че те могат да бъдат носени навсякъде – по време на каране на колело, изкачване на планини или други екстремни занимания. Те са здрави, устойчивостта им е 10 бара. Разполагат с точни кварцови механизми. Casio Pathfinder PRW-5000-1ER   притежава всички тези преимущества, характерни за колекцията, и затова би бил сигурен спътник на всеки любител на приключенията.

Този забележителен часовник на Касио можете да разгледате като кликнете: Тук

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Casio Pathfinder PRW-5000-1ER, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*