Casio пусна метални часовници G-Shock

metalen-g-shockCasio G-Shock MT-G вече е тук и най-новото поколение MTG-S1000 са първите официално представени метални G-Shock модели. Те са част от стратегията на Casio  да предлага по-различни продукти на хората, които харесват G-Shock, но същевременно са привърженици и на часовниците, изработени от метал. Тези нови попълнения са подходящи за хора с по-елегантен стил. Със своя аналогов циферблат, метални корпус и верижка екипът на Casio възлага надежди MT-G да превърне в реалност желанието да се променят стандартните представи за часовниците G-Shock, че са само спортни и изработени от полимерни материали.

Решението на Casio е правилен бизнес ход, мотивиран от факта, че повечето първокласни часовници са с аналогови циферблати. Дигиталните часовници са били нови преди 30 години и и тогава много хора са желали да притежават такъв. След това обаче дигиталните часовници се превръщат в често използвани от хората със спортна визия ръчни аксесоари.

G-Shock_MTG_light_bannerСред часовниците G-Shock могат да се намерят изцяло дигитални, аналог-дигитални или с изцяло аналогови циферблати. Инженерите на Casio са се постарали да отговорят на изискванията на хората, които се занимават с усилена физическа дейност и се нуждаят от издръжлив часовник. От тази гледна точка металните  им събратя не могат да се похвалят с такава издръжливост , но пък  технологии като „Tough Movement“ определено компенсират това – тя съдейства за корекция на позицията на стрелките, които могат да се изместят при удар. Същото важи и за екстрата „Smart Access Crown„,  чрез която се правят по-лесно настройки на часа и други важни настройки.

Най-голямото предизвикателство пред часовниците G-Shock с метален корпус е да издържат на удар. Полимерният материал се представя много добре в това отношение, защото  може да издържи на по-силен удар. Затова екипът на Casio  използва гел, наречен Alpha Gel за определени зони, уязвими на натиск.  Структурата е устойчива на вибрации и премахва опасността от вибрации.

С металните си часовници Casio прави истински пробив в сферата на часовниците , защото ще зарадва онези фенове на G-Shock, които същевременно харесват металните модели.

Разбира се клиентите на CasioWatches.BG ще бъдат едни от първите, които ще имат възможността да си закупят тези нови модели на Касио. Веднага, след като дойдат в България, ние ще Ви уведомим!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Casio пусна метални часовници G-Shock, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*