Наръчник на функциите при часовници Casio

Casio-Logo-BlogСега ще ви представим подробни описания на практичните функции на всяка една от популярните серии на Casio часовници. Така става ясно кои точно модели са най-подходящи за конкретния потребител и биха били най-предпочитаната от него компания. От фирмата предлагат модели, предназначени както за любителите на аксесоарите с по-елегантен стил, така и за по-авантюристично настроените натури. Casio с готовност предоставя на клиентите си всичко необходимо, за да бъдат те доволни от функциите и дизайна на своя часовник. Моделите биха задоволили и на претенциозните вкусове в стилово отношение и същевременно са богати на най-модерни технологии.

Автоматичен Илюминатор – целият дисплей може да бъде осветен чрез електро-луминисцентен панел, което осигурява добра видимост в слабо осветена среда. Задейства се по автоматичен начин след повдигане на ръката към лицето. Осветяването се включва автоматично при вдигане на ръката към лицето.

Обратно броене с функция „Повторение“ – хронометър, който отмерва времето от предварително зададен период до края му (отзад напред). След достигане на 0 минути и 0 секунди и поява на звуков сигнал по автоматичен начин се  връща към първоначално зададеното време и започва да отмерва пак.

Сверяване чрез радио сигнал – в часовника има приемник на DCF, MSF, WWVB и JJY радио сигнали от Европа, САЩ, Япония и Китай. Единствено нужно еднократно  да се зададе местно часово време като настройка в часовника. Така той приема контролен сигнал от различни излъчващи кули и информира безотказно за точното време. Особено удобство е фактът, че не са необходими настройки при използване на лятно  и зимно часово време.

Pro trek reklama

Подсилена конструкция –  часовникът е защитен от удар и вибрации, посредством здрава конструкция.

Илюминатор – целият дисплей може да се освети чрез електро-луминисцентен панел. Това улеснява видимостта в тъмна среда.”After-Glow” ефект осигурява осветяване след пускане на бутона, което трае няколко секунди.

LED осветяване на дисплея – светодиод служи за осветяване на екрана.

Автоматично LED осветяване –  чрез него екранът се осветява с помощта на светодиод, когато ръката се вдигне към лицето.

Луминесцентно покритие –  това покритие на стрелките  осигурява дълго осветяване на екрана в тъмна среда, след като за кратко часовникът е бил изложен на светлина.

Лунни фази – информира за фазите на луната  според местонахождението.

Етапи на приливи и отливи – фазите на прилива и отлива се представят графично и това се съобразява с настоящото местонахождение на собственика на часовника.

Световно време –   дава информация за точния час, в която и столица или централен град по света да се намирате в момента.

Двойно време –   информира какъв е часът в два различни часови пояса по едно и също време.

12-24 часов формат – чрез тази функция може да се даде представа за часа в 12 часов или 24 часов режим.

Хронометър – хронометър с точност една стотна от секундата до 24 часа. Натискането на един бутон дава точна информация за изминалото време .

Двоен Хронометър – хронометър, отмерващ с точност една стотна от секундата. Чрез него може да се измерва изминало време на два независими източника.

Хронометър измерващ интервали от време – хронометър, даващ възможност за настройка на до 9 отделни отброявания  последователно – например 3 мин. бягане, 2 мин.ходене и 1 мин. почивка.

Обратно броене – хронометър, отмерващ времето от предварително настроен период от време до края му (отзад напред). След достигане до 0 минути и 0 секунди се чува дълъг звуков сигнал.

 Аларма –   издава звуков сигнал в предварително зададен момент.

Мулти аларма – включва ежедневна, месечна, аларма за час от деня или месеца, както и такава за конкретна дата.

Ежедневна аларма, Сигнал на всеки час – тя се задейства ежедневно, в час, който сме си избрали предварително и издава звуков сигнал на всеки час.

 Snooze функция (Възобновяваща се аларма) –  Snooze (за дрямка) е вид аларма, след чийто край тя се задейства пак след няколко минути, докато не спре напълно.

Casio_sheen_Comm

Индикатор за ниско ниво на батерията – информира за изразходването на батерията, когато е необходимо тя да бъде подменена.

Автоматичен календар – календар, настроен да работи автоматично и да се самосверява в зависимост от  продължителността на месеците  (имат се предвид и високосните години).

Соларно захранване – поставена в часовника соларна клетка, чрез която при наличие на светлина се зарежда батерията.

Светлинна (LED) индикация –  светва в момента, за който е зададена аларма – при 0мин. и 0 сек. при функция „Обратно броене“ или по време на сигнал на всеки час.

Тахиметър –  представлява пръстен с числа около часовника, чрез който се получава информация за  скорост или свършена дейност.

Измерване на средна скорост –  дава данни за средната стойност на скоростта според това какво разстояние е изминато.

 „Часова марка“ –  функцията позволява съхраняване на данни за настоящите час и дата след натискането на бутон. Така става ясно кога започва и свършва даден проект.

 SUPER LED осветяване –  в слабо осветена среда и при завъртане на китката дисплеят започва да свети силно.

 Яхт таймер – Чрез него се дава начало на регатата. Обратното броене може да се настрои от 1 до 10 минути, като ежеминутно и ежесекундно се чува звук, информиращ за оставащите 10 секунди до старта.

Измерване ритъм на сърцето – Чрез колан, който се слага в гръдната област, се отмерва сърдечния ритъм и данните се подават към часовника. Пулсът се представя  на дисплея като удари в минута.

Аларма при достигане на определен ритъм на сърцето – сигнализира звуково, когато се достига първоначално зададеното ниво на пулса.

Процентно визуализиране на ритъм на сърцето –  представя нагледно каква е  процентно стойността на моментния пулс по отношение на  максималния.

Запаметяване на 200 етапа –  осведомява за началната, средната, и крайната стойност на времето, като тази информация  се съхранява с актуална дата.

Звукови сигнали за поддържане на темпо при бягане – настройки на часовника, свързани с дължината на крачката, дават представа за разстоянието, което е изминато.

Вградена памет за WEB и E-mail адреси с защитен достъп – обемът на тази памет е 40 записа, достъпът до които е ограничен чрез парола. Въртящ се пръстен за измервания –  посредством него могат да се  получават данни за изминато разстояние, скорост, разход на гориво и т.н. Обичайно се среща при часовници, предназначени за авиатори.

Двоен LCD дисплей – два отделни един от друг течно кристални панела на дисплея, дават възможност да се подбират функции,  които се появяват едновременно на екрана.

Въртящ пръстен за посоки –   чрез него може да се разбере каква точно е посоката. Барометър –вграден сензор осведомява какво е атмосферното налягане чрез представяне на  моментната му стойността на дисплея.

 Алтиметър измерващ етапи на изкачване вграден сензор, въз основа на данните за атмосферното налягане дава информация за надморската височина до 10 000 м, а също така и за това каква е била началната и крайно достигнатата стойност на надморската височина.

Етапи на изгрев и залез чрез тази функция се представят графично изгревите и залезите.

Дневник гмуркания  моделът е снабден с памет, която дава информация за първоначалния час на гмуркане и времето, което е отнело.

Измерване на дълбочина чрез разположен в часовника сензор се мери подводното налягане и така се разбира дълбочината в метри.  Отмерва до -30 метра.

Сензор за измерване на крачки сензор, който брои стъпките и е поставен в часовника. Според дължината на стъпката може да се разбере какво разстояние е  изминато.

Калкулиране на изразходени калории  информира колко точно са изгорените калории..

Функция „Време за риболов“  дава информация  кога е подходящо да се лови риба за чрез графични означения под формата на рибки на дисплея.

Това са функции налични при различните модели на часовниците Casio. Сериите на Касио налични при нас са: Baby-G, G-Shock, Edifice, Wave Ceptor, Pro Trek, Beside, Outgear, Sheen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.9/10 (17 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 5 votes)
Наръчник на функциите при часовници Casio, 6.9 out of 10 based on 17 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*