Новият Casio – Pro Trek Manaslu покорява алпийски върхове

На 5 октомври в Токио бе представено най-новото попълнение към серията Про Трек на Касио.  Линията обединява часовници, предназначени за екстремни експедиции на открито. Новият модел PRX-8000T ще Ви предложи най-добрата функционалност и дизайн. Той е с изключителна  разпознаваемост на показателите и е подходящ за носене дори в екстремни височини до 8000 м. алпийска височина. Името на серията идва от планината Манаслу, където е един от 14-те най-високи върхове в света с 8000 м. надморска височина . За първи път Манслу е изкачена през 1956 г. от членовете на японска експедиция.

PRX-8000T е нов флагмански модел часовник от серията „Манаслу“ на Pro Trek, той е разработен заедно със съдействието на професионални планински катерачи.
Максималната четливост на циферблата е осигурена от високия контраст на дизайна му. Вие ще виждате показателите дори в неблагоприятните планински условия на височина от 8000м. Моделът е с големи бели стрелки и индекси, изработени от въглеродни влъкна, за оптимално открояване върху черния циферблат. Индексът на 12 часа е със специална форма, а гравираната стрелка, в горната част на корпуса, допълнително го подчертава .

PRX-8000T

 Индексите са с двойно луминесцентно покритие, за да са видими при катерене, когато времето Ви може да е от изключително значение, борейки се за всяка глътка възфух. Металните компоненти на часовника са изработени от титатн, който прави часовника по-лек.

PRX-8000T е първият PRO TREK „МАНАСЛУ“, разполагащ с най-новите Тriple Sensor Ver. 3 технологии от Casio. Те оперделят показателите на компаса, барометричното налягане/височина и температурата с изключителна точност. PRX-8000T  е оборудван още с аларма и алтиметър, известяващ за атмосферните амплитуди. Безелът, бутоните и коронката са устойчиви на износване. Стъклото е сапфир- кристал и не се поддава на надраскване. Моделът е със завидна функционалност и солиден, но удобен дизайн.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Новият Casio - Pro Trek Manaslu покорява алпийски върхове, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*