Плюсовете на технологията Wave Ceptor

wave-ceptorЧасовниците Wave Ceptor са продукти на Casio от ново поколение. Те разполагат с нещо повече от предходните модели  на марката, които също имат достатъчно преимущества. Новото при тази технология Wave Ceptor е както името подсказва – сверяване на часовниците чрез получаване на радио сигнали, чрез които се калибрира точното време. Тези сигнали се получават от различни места по света. Информацията им се базира на атомни часовници, които се славят с изключителната си точност. Сигналът, излъчван от тези места, се получава от часовниците Wave Ceptor  на Casio  и коригира часа. Продукти, оборудвани с тази технология, можете да си закупите от сайта Casiowatches.bg. Всички модели с означение Wave Ceptor на Casio са  и с технологията Atomic Timekeeping. Това означава, че не се нуждаят от специални настройки за часа, датата и дори годината. Часовниците са изработени по такъв начин, че да синхронизират времето си с атомните часовници до 6 пъти на ден.

Когато синхронизацията е успешна, останалите действия по синхронизирането не се изпълняват за този конкретен ден. Обикновено процесът на синхронизация се извършва през нощта. Часовниците с Wave Ceptor на Casio  са винаги точни. Някои от тях разполагат и с опция за захранване със слънчева енергия. При наличието на такава опция не е нужна подмяна на батерията, защото тя автоматично се зарежда от светлината. Независимо че трябва да излагате часовника си на слънчева светлина или на други източник на енергия в дома или работното място, за да се захрани соларната клетка в часовника. След като бъде напълно заредена, то тя може да работи за около 4 месеца. Обичайно осветление като това в офиса или вкъщи обаче не стига, за да се заредят изцяло батериите на продуктите Casio Wave Ceptor.

Единствено естествен източник на светлина може да направи това. Веднъж, след като батерията на тези часовници бъде заредена напълно, то и при ползването им при домашно осветление те продължават да бъдат заредени добре. Подобно на други соларни часовници, Casio Wave Ceptor също имат имат недостатъка да губят от заряда на батерията си, когато са на тъмно. Батерията в часовника се изчерпва, ако той се съхранява на място, където няма светлина. Това се отнася и за моделите Wave Ceptor. Те обаче имат опцията да преминат в „спящ режим”, при който пестят от енергията си, когато са на тъмно. Часовниците на Касио, оборудвани с технологията Wave Ceptor, са все по-предпочитани от клиентите заради редицата си преимущества. Те са много икономични и в съответствие с изискванията за опазване на природата. Затова стават и все по-чест избор от страна на клиентите.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Плюсовете на технологията Wave Ceptor, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*