Преглед на Casio Edifice EQW-A1200

EQW-A1200EQW A1200  е един интересен представител на серията Edifice. Концепцията за създаването му става ясна само при един поглед към модела  – при него са  съчетани изтънчена визия и интелигентни технологии. Един от най-важните маркетингови ходове на компанията Casio e да си партнира със световния шампион от Формула 1  – Infiniti Red Bull Racing. Така е направена асоциация с изключително бързите автомобили, при които няма средно положение, когато се състезават за победа. Моделът EQW A1200 се предлага във варианти с метални верижки или силиконови каишки. Часовниците с това означение обаче впечатляват не само по отношение на визията си. Те са оборудвани със специална технология, наречена Multi-Mission Drive.

При нея се залага на използването на сензор, чрез който стрелките могат да се движат независимо една от друга. Същевременно точният им ритъм се коригира автоматично благодарение на технологията Multi-Band 6. Тя дава възможност на часовниците да получават сигнали от 6 станции по света. Чрез функцията Световно време притежателите на такива часовници могат да се осведомят за точния час в 29  различни зони по света. Това дава възможност лесно да се синхронизира часа им с конкретно местно време. За да се доближи ДНК-то на тези часовници до това на богатата функционалност на спортните автомобили, то те са оборудвани и с дигитален компас, като секундната стрелка сочи север, както и с хронометър. Разполагат и с памет за до 10 обиколки. Друго предимство е неуязвимостта им към влиянието на вибрациите.

Състезателите от Формула 1 със сигурност ще оценят тази екстра, тъй като се нуждаят от часовници, които издържат на вибрации и удар. Така например, когато са в колата или когато механиците са заели да сменят гумите на автомобила. Всичко това причинява силни вибрации, които иначе биха повредили механизмите на часовник,  който не е толкова устойчив. За да се избегнат нежеланите ефекти в тази насока, механизмът  е предпазен чрез използването на устойчив на вибрации гел, направен от силикон и други материали. Макар на пръв поглед да впечатляват най-вече с елегантността си, екипът на Casio  се е погрижил да направи часовниците си така, че да издържат на екстремни условия, без да се повредят.

Моделите са практични както по отношение на визия, така и на възможности. Те са достатъчно здрави, имат водоустойчивост от 10 бара и куп функции, които могат да се окажат полезни в различни ситуации. Веднъж настроен, напълно автоматичният календар ще Ви осведомява  за точната дата. Алармите пък ще Ви напомнят да не забравите за важни събития. Сверяването с радио сигнал ги поддържа безупречно точни, а соларното зареждане на батерията премахва необходимостта от подмяната й и от разходи, свързани с това.

Ако сте харесали този страхотен модел на Касио, можете да го разгледате подробно като кликнете тук: Edifice EQW-A1200

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Преглед на Casio Edifice EQW-A1200, 6.7 out of 10 based on 3 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*