Pro Trek PRW-5000T-7ER – един изявен спортист

PRW-5000T-7ER_3Сред изявените спортисти в серията Pro Trek  на Casio  е моделът PRW-5000T-7ER. Той прави впечатление с това, че съчетава предимствата на аналоговата с дигиталната технология. Особено любопитна негова екстра е автоматичното му LED  осветление, което се включва при насочване на часовника към лицето под определен ъгъл.

Този здравеняк издържа на влиянието на ниските температури. Соларната му клетка пък осигурява безпроблемно зареждане на батерията от слънчева светлина. Безупречната точност на часовника се гарантира от наличието на технологията Wave Ceptor.  Благодарение на нея той получава радио сигнали от изключително точни атомни часовници, което не му позволява да изостава. Тази негова екстра дава възможност и за автоматично преминаване от лятно към зимно часово време.

С дигиталния компас всеки почитател на заниманията на открито може да се ориентира за правилната посока. Специален сензор улавя промените във въздушното налягане и пресмята на тази база достигнатата височина. Алтиметърът може да измерва стойности до 10 000 метра.

PRW-5000T-7ER_2Моделът разполага и с функция за сумиране на изкачените метри. Това дава представа за общия резултат и би било полезно за любителите на изкачванията в планината.  Часовникът е оборудван и със сензор, който измерва температурата в заобикалящата часовника среда и изобразява резултата в Целзий в диапазона от -10 до +60 градуса.

В паметта на часовника може да бъде съхранявана  информация за изкачените височини и датата и часа, в които са достигнати. Запаметяват се и данни за максималната и минималната стойност на достигнатите височини.  С всички тези свои възможности моделът се превръща в идеален спътник на всеки планинар.

С функцията Световно време пък всеки пътешественик ще може да се осведоми за актуалния час там, където се намира. Спортното излъчване на модела се допълва и от наличието на функции като хронометър и таймер за обратно броене.

Петте независими една от друга аларми пък напомнят на собственика на часовника за предстоящи събития чрез издаването на сигнал в предварително настроен час.  Може да се активира и ежечасов сигнал, който да звучи на всеки кръгъл час.  Автоматичната настройка на стрелките дава възможност (ако разбира се това е необходимо) да се коригира позицията на стрелките, която може да е нарушена от удар или влияние на магнитни вълни.  Веднъж настроен, автоматичният календар на часовника предоставя коректна информация за точния час.

Минералното стъкло на часовника е здраво и устойчиво на надрасквания. То го защитава от повреда. Корпусът на модела е от полимер, а верижката – от титаний.  Верижката изглежда стилно и допринася за олекотяването на часовника. Така въпреки че в никакъв случай размерите му не са скромни – 56.80 мм х 49.30 мм х 14.30 мм –  то той тежи  110 грама.  Закопчалката на часовника осигурява максимална надеждност при носенето му. Тя е направена така, че да се предотврати неволното й откопчаване.

Часовникът притежава индикатор за нивото на зареждане на батерията. Водоустойчивостта на модела е 10 бара, което го прави подходящ за използване от почитателите на водните спортове. Всички предимства на този часовник го превръщат в един наистина в желан спътник на всеки мъж с активен начин на живот.

Вижте и едно видео, заснето от CasioWatches.bg на модела:

Надяваме се  ревюто на модела да Ви е харесало! Ето и линк към PRW-5000T-7ER в магазина ни: http://casiowatches.bg/prw-5000t-7er.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Pro Trek PRW-5000T-7ER – един изявен спортист, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*