Ревю: Casio G-Shock GA-100A-7A

ga100a-7a-1Моделите от колекцията GA100 са с големи размери и съчетават в себе си предимствата на аналоговите и дигиталните часовници. Разполагат с хронограф и същевременно с дигитален тахиметър. Освен че времето е изобразено аналогово, информация за него може да се получи и от разположения по-ниско вляво LCD дисплей. Това понякога е по-лесно (особено в тъмна обстановка) и зависи от предпочитанията на собственика. Моделът разполага с LED  осветление.  

Притежава и другите стандартни за представителите на серията G-Shock  функции – календар, таймер за обратно броене, аларми, световно време, автоматично LED  осветление и изключителна издръжливост. Като един от малкото недостатъци на часовника може да се изтъкне, че при включване на LED осветлението стрелките се виждат по-трудно. Часовникът е оборудван с японски кварцов механизъм.  Впечатление най-вече прави дизайнът на циферблата. Той е модерна визия и добра симетрия.

Ширината на корпуса на часовника е 51 мм, но това не се усеща при носенето му. Той  стои добре на всяка китка. Дебелината му е 16.9 мм, а теглото – около  70 грама. Големите бутони в контрастни цветове, разположени върху страничните части на корпуса, са лесни за използване. Моделът е в бяло, а каишката пасва добре на цялостния му стил. Тя, както и корпусът, са изработени от полимерен материал.

Закопчалката е направена така, че да осигури максимална надеждност при дълготрайна употреба на часовника. Комбинацията между бяло и синьо в дизайна на модела  допринася за атрактивния му външен вид. Освен това разширява възможностите му за носене с повече тоалети. Това е един изключително здрав и удароустойчив часовник, който може да бъде носен всеки ден и да стои добре с почти всякакво облекло и при всякакви поводи.

Моделът разполага и с 4 независими една от друга аларми, Snooze  функция и ежечасов сигнал. Устойчив е и на влияние на магнитни вълни. Часовникът е и с висока степен на водоустойчивост – от 20 бара. Това го прави подходящ за използване и от почитателите на водните спортове. Като цяло визията му е по-спортна и затова той би подхождал на любителите на активния начин на живот. С него те могат да бъдат уверени, че ще имат сигурна компания по време на различни свои дейности и същевременно ще разполагат с един стилен часовник, притежаващ редица практични екстри.

Ако модела ви е допаднал, можете да разгледате подробните му характеристики: Тук

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Ревю: Casio G-Shock GA-100A-7A, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*