Ревю: Casio PRG-240-1ER – многофункционален спортен часовник

PRG-240-1ERЧасовникът, подходящ за по-екстремните личности, трябва да бъде здрав и водоустойчив. Необходимо е да разполага с редица практични функции, които да го правят добър помощник по време на плаване в морето или някакви спортни занимания. Серията Pro Trek на Casio е създадена в отговор на всички тези търсения. Моделът PRG-240-1ER разполага с технологията Triple Sensor и представлява мултифункционален спортен часовник с редица функции. Той има алтиметър, барометър, дигитален компас, термометър (измерва стойности на температурата в диапазона от -10 до 60°C), 5 независими една от друга аларми, таймер за обратно броене, функция световно време (може да показва часа в 48 града).

Има също хронометър (1/100 – 24ч) и 12/24-часов формат на визуализация на часа. Водоустойчивостта му е 10 бара, което осигурява възможността на любителите на водните спортове, да не се разделят с него по време на заниманията си. Благодарение на соларната си батерия той може да се зарежда от слънчевата светлина и това го прави практичен за ползване и при по-екстремни условия.

Тя издържа 6 месеца при всекидневна употреба, без да е нужно часовникът да бъде излаган често на светлина. Индикаторът за нивото на зареждане на батерията пък осведомява собственика кога тя ще падне. Алтиметърът е доста полезен за любителите на изкачванията в планината, защото дава информация за достигната височина въз основа на относителните промени във въздушното налягане. Всички тези функции правят модела от серията Pro Trek подходяща компания на почитателите на спорта и заниманията на открито. Лесно се работи с големите му функционални бутони, дори с мокри ръце или при носене на ръкавици.

Размерите на часовника също са големи – 57.3 мм x 50.9 мм – а дебелината му е 15.3 мм. Теглото му е 65.4 грама. Големината му донякъде го прави непрактичен за носене в ежедневието, но пък за любителите на приключенията сред природата е по-важно да имат по-богат на функции спортен часовник, отколкото елегантен и тънък модел. Стъклото на PRG-240-1ER е минерално. Корпусът и каишката му са изработени от полимер. Това го прави подходящ за употреба и в по-влажна среда.

Той има автоматично електро-луминисцентно осветление, което се активира в тъмна среда. Това осигурява добра видимост на информацията, изобразявана върху дисплея, и при слабо осветяване. Друга атрактивна функция на часовника е тази, че дава информация за изгрева и залеза на определена дата според местоположението на собственика си. Всички изброени преимущества на модела PRG-240-1ER го правят незаменим спътник на всеки авантюрист. С него той може да бъде сигурен, че ще получава по достъпен начин нужната информация и няма да се страхува, че той може да се счупи лесно или да се повреди от вода. С този модел Casio  доказва класата си в производството на часовници, които впечатляват не само с атрактивната си визия, но и с високото си качество.

Вижте този забележителен спортен часовник отблизо: http://casiowatches.bg/prg-240-1er.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Ревю: Casio PRG-240-1ER – многофункционален спортен часовник, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*