Ревю: Casio Pro Trek PRG-550

Pro Trek PRG-550В серията Pro Trek  на Casio  са включени атрактивни модели с множество функции. Един от тях е PRG-550. Той разполага с популярната технология Triple Sensor на японския производител. Има водоустойчивост от 10 бара, което го прави подходящ за използване и във влажна среда.  Корпусът и каишката му са изработени от полимер, а стъклото му е  устойчиво на надраскване.  Размерите му са 56,8 мм x 49,3 мм x 14,4 мм и тежи около 75 грама. Има автоматичен календар. Наличието на алтиметър, барометър и компас превръща модела в доста подходящ за феновете на по-екстремните преживявания. Специална функция предоставя възможност за сумиране на достигнатите от собственика му височини. Това е доста атрактивно за онези, които искат да имат обобщени резултати за постиженията си.

Термометърът също е една от атрактивните технологии на модела. Той мери стойности на температурата в диапазона от -10°C до +60°C. Часовникът разполага и с 5 независими една от друга аларми. Освен бутоните за контролиране на алтиметъра (ALT), барометъра (BARO) и компаса (COMP), разположени върху дясната предна част на часовника, се виждат и бутоните “mode” ( за контрол на таймера, датата, хронометъра, световното време и функциите на алармата), “adjust” (за различни настройки)  и “light” (за осветлението).

 

 

PRG-550 е оборудван със соларна клетка и това дава възможност да се зарежда от слънчевата светлина. Дисплеят разполага с  автоматично LED осветление, което прави информацията върху екрана лесна за разчитане както през деня, така и през нощта.  Eдно разклащане на ръката в по-слабо осветена среда води до незабавно осветяване на дисплея. Това е изключително практична екстра за хората, които желаят ръцете им да са свободни, когато се занимават с някаква дейност, и същевременно да могат да виждат колко е часът и в по-тъмна обстановка.  Друга привлекателна особеност на модела е, че той е устойчив и на ниски температури – до -10 градуса.

Има функция за икономия на енергията (sleep mode), която се задейства при оставяне на часовника на тъмно за 1 час. Тогава стрелките спират да функционират, докато притежателят не работи с часовника отново. PRG-550 има достатъчно ефективна соларна система, която работи добре при излагане на продукта на светлина. За целта той не бива да се покрива с нищо. Моделът може да се зарежда с всякакъв тип светлина, включително и флуорисцентна. Около 8 минути директно излагане на слънчева светлина или 8 часа в осветено помещение е достатъчно за безупречната му работа през деня. Всички изброени достойнства на PRG-550-1A1ER го правят един от най-интересните модели от серията Pro Trek. Той е сигурен спътник на всеки любител на силните усещания.

Часовниците на Касио от серията на Pro Trek – PRG-550, можете да разгледате или поръчате като посетите сайта ни: http://casiowatches.bg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Ревю: Casio Pro Trek PRG-550, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*