Ревю на Casio Edifice – EMA-100B-1A4VUEF

EMA-100B-1A4 (1)Edifice EMA-100B-1A4VUEF е модел на Casio, който впечатлява не само с приятния оранжев цвят на каишката и някои елементи от циферблата си, но и с разнообразните си и практични функции. Корпусът е направен така, че да е достатъчно устойчив, за да издържи и на влиянието на магнитните вълни. Стрелките са покрити с фосфор и могат да осветяват циферблата в тъмното. Специален сензор измерва  температурата около часовника и я изобразява в Целзий – в диапазона от -10 градуса до + 60 градуса. Моделът дава информация за приливите. Той може да дава представа и за фазите на луната, които са изобразени като символи, базирани на зададено географско местоположение. Функцията Световно време дава възможност за изобразяване на часа в  някоя от общо 29 часови зони. Хронометърът пък със сигурност ще допадне на спортистите, които искат да видят за колко време са пробягали дадено разстояние.

За почитателите на прецизността  таймерът за обратно броене ще помогне да отброите даден изтичането на определено време, тъй като звуков сигнал ще Ви иинформира. Това е доста практична функция за хора, които трябва да приемат медикаменти всеки ден в определен час. Специален звуков сигнал ще Ви  уведоми кога точно трябва да стане това.  Можете да активирате и ежечасовия сигнал. Този модел има отделни една от друга аларми, които да Ви напомнят за Важни събития. Snooze функцията дава възможност след като алармата бъде спряна, тя да зазвучи отново след 5 минути. Можете да активирате звука на бутоните чрез натискането на специален бутон.

След  това няма да чувате никакъв звук при минаване от една функция към друга. Зададената аларма и таймер за обратно броене остават активни, дори когато сте деактивирали звука на бутоните.Автоматичният календар се настройва веднъж и след това винаги показва точната дата. Часът може да бъде изобразяван в 12/24-часов формат. Рингът може да се върти и да показва приблизителната дълбочина на потапянето. Здраво минерално стъкло защитава часовника от повреда. Каишката е направена от силикон. Плюс на този материал е, че е много издръжлив и гъвкав. Не на последно по важност място трябва да се отбележи и високата степен на водоустойчивост на часовника – тя е 20 бара. Той е перфектен за ползване и по време на гмуркане. Размерите на часовника са 50.3 мм х 46.7 мм х 13.2 мм, а теглото му е 100  грама.

Многото и практични възможности на модела се допълват и от факта, че той е сравнително лек и комфортен за носене навсякъде. Приятният му оранжев цвят привлича вниманието на околните и внася позитивно настроение. При този модел умело са комбинирани дигитален дисплей и аналогови стрелки  и това повлиява не само на възможностите, но и на дизайна му. Със сигурност покупката на такъв модел ще Ви гарантира притежаването на модерен във всяко отношение часовник.

Ето и линк към самия часовник: кликни тук

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ревю на Casio Edifice - EMA-100B-1A4VUEF, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*