Ревю на Casio G-Shock – GA-100MC-1AER

IMG_3432В продуктовата гама на  Casio има модели G-Shock с корпус с по-големички размери – 55 х 51.2 х 16.9 мм,тегло 75 грама и текстилни каишки. Те излъчват сила и мощ и са напълно в духа на цялостната концепция на серията за издръжливост. Същевременно са леки и удобни за носене в ежедневието. Индексите върху циферблата са леко изпъкнали, което създава усещане за триизмерност. Дизайнът му включва  аналогови стрелки в центъра и два дигитални дисплея от всяка страна. Тази комбинация между аналогови и дигитални технологии определено приковава погледа. Тя впечатлява не само, защото съвместява предимствата и на двата вида технологии, но и защото разнообразява самия външен вид на часовника.Текстилните каишки са в цветове, които напълно пасват на всички останали цветови акценти по часовниците.

Моделите са направени така, че да са максимално устойчиви на удар и вода. Те могат да издържат и на влиянието на магнитните вълни. С по-големите бутони се работи бързо и лесно. Един от тези издръжливи модели на Casio е GA-100MC-1A. Той е в стилен черен цвят и може да бъде носен с различни по цвят дрехи. Корпусът му е изработен от полимерен материал, а каишката е текстилна. За да се хареса на почитателите на водните спортове, производителят го е снабдил с водоустойчивост от 20 бара. Часовникът има LED осветление, което се включва автоматично. Любителите на пътуванията ще оценят екстрата световно време, защото благодарение на нея могат да видят часа  в 29 различни часови зони – 48 града.

Освен това часовникът разполага и с хронометър и таймер за обратно броене. Тези екстри могат да се използват от феновете на активния начин на живот. За да не закъснеете за важно събитие, можете да навиете някоя от петте независими една от друга аларми на часовника. Можете да бъдете сигурни не само, че сте станали в точния час, но и в актуалността на датата, тъй като календарът е напълно автоматичен и ще отмерва безупречно дните чак до 2099 година. След първоначалното задаване на настройките на календара той работи безотказно.  Ежечасовият сигнал на часовника пък предупреждава за настъпването на всеки час, което за много хора с динамичен начин на живот е доста полезно. Часовникът изобразява информацията във формат 12/24. Интересна негова способност е, че може да устои на влиянието на магнитните вълни.

Тяхното въздействие може да доведе да развалянето на много часовници. Но не и на този. Той е истински здравеняк. Удар, вода, магнитни вълни –  за него те не са заплаха, защото не се бои от нищо. Съчетаването на традиционните аналогови стрелки с модерните дигитални дисплеи представлява интересна симбиоза, която привлича много клиенти да си закупят именно този модел. Освен това се предлага в още 3 цветови варианта. Всеки от тях е подходящ за носене с различно облекло. Както винаги, екипът на Casio се е погрижил да ни предложи много варианти, за да можем да си изберем най-подходящия за нас.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)
Ревю на Casio G-Shock - GA-100MC-1AER, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*