Ревю на три модела на Casio Edifice

ERA-200DB-1AVМоделите от серията Edifice на Casio включва часовници, които се отличават с характерното за японските продукти високо качество и същевременно са с елегантна визия. Един типичен представител на тази колекция е Edifice ERA-200DB-1AV.  Той е изработен от неръждаема стомана и има PVD покритие на ринга на корпуса.  Представлява хронометър с редица възможности и функции като тахиметрична скала, световно време, термометър, 5 отделни аларми, ежечасов сигнал, автоматичен календар до 2099 година, 12/24 формат на часа. Размерите му са 49.8 Х 46.7 Х 13.1 мм. Особено атрактивна негова функция е двойният сензор. Той дава възможност за измерване на посоката и температурата. Часовникът тежи 169 грама.  Водоустойчивостта му е 10 бара.

Цялостното излъчване на модела внушава  мъжественост и сила и същевременно неповторима елегантност. Дизайнът на циферблата пасва на общия стил на часовника. Часовникът е подходящ за ползване по време на изкачвания в планината, планинско колоездене или други активни занимания на открито. Особено атрактивна възможност на този модел е наличието на автоматично осветление, което се задейства, ако ръката е в правилната позиция (с над 40 градуса наклон към лицето на собственика). При изработването на този часовник от Casio  перфектно са съчетали излъчването за класа с възможности, типични за актуалните спортни часовници. 

Друг интересен представител на серията Edifice е моделът  EQW-M710DB-1A1ER. Той представлява хронограф, изработен от неръждаема стомана. Той разполага с хронометър, фосфорициращи стрелки, 5 независими една от друга аларми, световно време.   Опцията му за радио сверяване го прави изключително точен. Размерите му са 50,5 мм x 47,3 мм x 12,60 мм.  Моделът тежи 167 грама. Сред основните му предимства е наличието на соларна батерия, която го прави икономичен и практичен за ежедневна употреба. Двойното му закопчаване пък напълно изключва той да бъде разкопчан случайно и да падне. Водоустойчивостта му е 10 бара, което ще се хареса на почитателите на водните спортове. 

Сред елегантните часовници на Casio с кожена каишка е моделът Edifice EF-341L-7AV. Той има класическа визия, която би допаднала на почитателите на по-изтънчения стил.  Каишката му е от естествена кожа и е в кафяв топъл цвят, а корпусът му е изработен от неръждаема стомана и е с устойчиво PVD  покритие с цвят розово злато.  Размерите му са 50.1 мм x 43.9 мм x дебелина 11.1 мм и тежи 79 грама.  В дизайна на белия му циферблат изпъкват аналоговите скали в цвят розово злато, които се съчетават добре с дизайна на корпуса. Часовникът е с водоустойчивост от 10 бара, която се подсилва от завинтването на задния капак. Фосфорициращите му стрелки осигуряват добра видимост в по-слабо осветена среда. Моделът би бил перфектно допълнение към елегантното облекло на всеки мъж. Разполага с всички подходящи за това стилови елементи.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Ревю на три модела на Casio Edifice, 9.2 out of 10 based on 5 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*