Ревю: Часовник Casio G-Shock GA-120-1A

GA-120-1AМоделът GA-120-1AER  е  достоен представител на серията G-Shock. Като такъв, той притежава всички преимущества на моделите от колекцията.  Издържа на удар и е с водоустойчивост от 20 бара. Същевременно не се влияе от магнитни вълни.  Има още  осветяван с LED  диод дисплей, напълно автоматичен календар до 2099 година, хронометър , таймер за обратно време и 5 независими една от друга аларми, една от които е Snooze (дрямка). Това е един атрактивен часовник, съчетаващ преимуществата на дигиталните и аналоговите модели.  Би се харесал най-вече на феновете на спорта. Преобладаващият цвят, използван за дизайна му е черен.  Това и фактът, че е изключително здрав и с висока водоустойчивост го правят подходящ за използване от по-авантюристични натури. 

Каишката и корпусът на часовника са изработени от полимерен материал и това допълва добре високата му степен на водоустойчивост.  Това прави модела практичен за ежедневна употреба и по-лесен за поддръжка, тъй като наличието на кожена каишка изисква повече грижи. GA-120-1AER е с минерално стъкло, устойчиво на надрасквания. За внушителната му визия допринасят и не малките му размери 55 мм x 51.2 мм x дебелина 16.9 мм. Върху корпуса се забелязват 4 метални винта, които освен за стабилността му допринасят и за цялостното му излъчване на един „мускулест” ръчен аксесоар.  Каишката пък е в същия цвят и е изработена от същия материал като корпуса.

Това прави модела стилен и удобен за носене с всякакво облекло.  Богатите функции на GA-120-1AER биха зарадвали всеки фен на спорта.  Мнозина биха харесали и екстрата световно време, чрез която става възможно информирането за часа в 29 часови зони, 48 града.  Моделът разполага и с ежечасов сигнал.  Върху корпуса му са разположени 4 бутона в черно чрез които се преминава през различните режими, правят се настройки и други.  Стрелките върху циферблата са в бял цвят. Дигитално са изобразени данните за часа, минутите, секундите, месеца, датата и деня, а аналогово – часовете и минутите. Закопчалката е направена от неръждаема стомана, което гарантира възможността за дълготрайната й употреба. Осигурява комфорт и сигурност при носене на часовника.

Като цяло в дизайна на модела прави впечатление великолепното съчетание между два подхождащи си цвята – черно, червено и бяло. Той притежава характерната за представителите на серията G-Shock  визия, харесвана от толкова много клиенти по света. Серията G-Shock  не случайно се е превърнала в емблематична за компанията Casio. Часовниците, включени в серията, са се утвърдили през годините със своята здравина и редица практични функции.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Ревю: Часовник Casio G-Shock GA-120-1A, 9.4 out of 10 based on 7 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*