Часовниците с радио сверяване – безупречно точни и надеждни

EQW-M710DB-1A1ERТрадиционните часовници разчитат на механизмите си, за да отчитат времето. За съжаление ако механизмът не е изключително точен, то те не дават представа колко точно е часът. Редица съвременни часовници се контролират чрез външни радио вълни или други сигнали. Днес технологията е усъвършенствана, а и има достатъчно модели, оборудвани с нея и на достъпни цени. За да поддържат точно време, тези часовници получават информация от атомни часовници, която се предава чрез радио вълни, излъчвани ежедневно. Това означава, че контролираните с радио технология модели са почти толкова точни, колкото и атомния часовник, от който получават сигнали.

Атомните часовници са популярни с това, че са перфектни информатори за точното време в продължение на години. По целия свят часовниците с радио технология могат да получават обновявана информация за часа посредством предаватели. В Европа най-често използван такъв източник се намира във Франкфурт, Германия. Радио предавателят осведомява за актуалната дата, част, зимно и лятно часово време жителите от страните в централна Европа. 

Излъчваният от него сигнал достига до Великобритания, но тази държава си има и свой собствен предавател. Когато си купувате часовник с радио технология, проверете дали сигналът, който приема достига до Вашето населено място. Обикновено часовниците, закупени от клиенти, живеещи в даден континент, не  могат да се използват и в други континенти, защото честотата може да варира. 

Часовник, който не се сверява с радио сигнал, може да бъде настроен ръчно и разчита на механизма си (обикновено кварцов), за да поддържа точно време. За по-кратки  периоди от време часовникът ще показва верния час, но ако не получава сигнал за дълго време той постепенно ще загуби точността си, независимо от това с какъв механизъм е оборудван. Сред причините за загуба на сигнала може бъде обстановката, в която се намира часовникът. Сгради, при строенето на които и използвана стомана, често пречат на приемането на точния сигнал.

Препоръчва се сигналът да се получава поне веднъж седмично. За изискващите най-точно време са подходящи ежедневни ъпдейти на информацията.  Часовниците с радио сверяване стават все по-търсени. Това се дължи на динамиката на ежедневието и все по-голямата необходимост от точно разпределение на времето. За заетите хора такива модели са източник на надеждна информация, на който могат да разчитат винаги. Все повече компании се насочват към производството на такива часовници, за да привлекат вниманието на повече клиенти.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Часовниците с радио сверяване – безупречно точни и надеждни, 9.0 out of 10 based on 6 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*