Tough Solar – Технология, захранвана от слънцето

Tough SolarСоларните часовници  се захранват от светлината. Соларни панели я улавят и я трансформират в енергия. Системата Tough Solar на Casio  е толкова модерна, че дори използване на слаби източници на светлина е достатъчно за работа на часовниците. Соларните клетки са толкова малки, че могат да бъдат интегрирани във всеки такъв продукт. Акумулатор в соларните часовници съхранява енергията и я освобождава, когато те се намират на тъмно. Акумулаторът се зарежда автоматично и не се изискват ръчни настройки за да работи той. Ако часовникът не се носи за определен период от време и се държи в пълна тъмнина е важно енергията да се пести.  Соларните часовници на Casio  могат да се съхраняват на тъмно до 24 месеца. В това време те ще продължават да работят правилно. Японският производител оборудва соларните си часовници с функция за пестене на енергия.

Благодарение на нея те преминават в „спящ режим”, когато са на тъмно за определен период от време. Дисплеят на дигиталните часовници се изключва автоматично, докато при аналоговите модели стрелките спират на позиция 12 часа. Когато часовникът е изложен на светлина отново, той се събужда от „спящ режим”. Благодарение на функцията си за пестене на енергия часовниците на Casio  са доста практични. Те могат да работят във всякаква среда и да не се нуждаят от допълнителна подмяна на батерията. Така са особено практични,  ако сте навън и нямате възможност да ги заредите по друг начин. Слънцето е източник на живот за всички живи същества. То обаче е и ценен източник на енергия. На това залагат от Casio  и успяват да поднесат приятна изненада на клиентите си с часовниците с Tough Solar.

Те са ненадминати по отношение на модерни възможности. Дават добра перспектива за бъдещето на часовниците, в което те ще ни служат все по-пълноценно, без да се налага да инвестираме много в поддръжката им. Технологията Tough Solar  тепърва ще се доразвива в бъдещето. Вече има достатъчно модели, оборудвани с нея, които могат да Ви се харесат. Не пропускайте да си закупите някой от тях, за да сте в унисон с най-новите постижения в сферата на производство на часовници. Със сигурност ще се изненадате приятно колко практично е да не се налага непрекъснато да подменяте батерията на часовника си.

Това пести не само време, а и средства. Японският производител Casio добре осъзнава необходимостта от практичен часовник за ползване в ежедневието. Затова е прибавил към многото други екстри на моделите си и тази. Любителите на силните усещания могат да си закупят часовник от серията Pro Trek  и да се убедят, че той не само влиза с тях във водата, качва планини, но и се зарежда, докато се извършва всичко това.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Tough Solar - Технология, захранвана от слънцето, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Отговор

Email адреса няма да бъде публикуван. Задължителни полета. *

*