Приятели, с гордост ви съобщаваме, че Casiowatches.bg стана част от лидера в онлайн предлагането на маркови часовници – Vip-Watches. За нас е истинско удоволствие да работим с Vip-Watches, а причините за това са много – модерната конструкция на сайта, иновативният филтър и търсачка, които помагат за разглеждане и сравняване на различни модели с техните характеристики и още по-богатата гама модели в секцията „Часовници CASIO”. В магазините на Casiowatches.bg в София и Пловдив вече ще намерите по-голямо разнообразие от часовници на харесваната от всички японска марка! Заповядайте в новия ни дом - VIP-WATCHES!

КЪМ VIP-WATCHES

Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил

Водоустойчивост

   Повечето от Вас навярно са наясно или са чували за различните нива на водоустойчивост при часовниците. Но знаем ли наистина какво точно можем да правим с настоящия си часовник или с модела, който избираме в момента? С кой можем да влезем да поплуваме в басейна или с кой можем да се гмуркаме? А с кой точно не бива да го допускаме? Точно това ще се опитаме да Ви представим в настоящата статия, тъй като това е изключително важно за да запазите своя нов часовник Casio в отлично състояние а и не на последно място за да спазите гаранционните условия. Както сте забелязали на цифреблата на различните модели, така също и на задния капак е означено нивото на водоустойчивост. Класификацията обикновено се извършва или в метри(м) или в барове налягане (Bar). На следващите редове ще можете да научите, какво означава всяко ниво на устойчивост, а в табличката по-долу ще Ви представим и в графичен вид кои основни действия, свързани с намокряне на часовника,  можете да си позволите.

Нивата са класифицирани по следния начин:

30m (30 метра) или 3Bar(3 бара въздушно налягане) - това е най-ниското ниво на водоустойчивост. Този часовник не бива да бъде потапян или обливан обилно с вода. Тази минимална защитa предпазва часовника единствено от случайно попадане на водни пръски, но нищо повече.

 

50m (50 метра) или 5Bar (5 бара въздушно налягане) - с подобни модели можете да се къпете, да плувате в басейн на дълбочина до 1-2 метра, както и да практикувате водни спортове или дейности, при които часовника не се подлага на по-голямо налягане от това описано по-горе, което отговаря приблизително на горната или малко по-голяма дълбочина.

 

⇒ 100m (100 метра) или 10Bar (10 бара въздушно налягане) - освен описаните по-горе неща с тази устойчивост на вода можете и да се гмуркате на малки дълбочини.

 

⇒ 200m (200 метра) или 20Bar (20 бара въздушно налягане) - тези модели са подходящи за любителите на подводното гмуркане.  Снабдени са много добра изолация, и обикновено имат допълнителна изолация, както и завинтване на коронката, гарантиращо максимална устойчивост на налягане.